Šilalės r. Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazija

MOKINIAI GAMINO SVEIKATAI PALANKIUS UŽKANDŽIUS

Norint sveikai maitintis, svarbiausia įvairus ir tinkamai parinktas maistas, su kuriuo organizmas gautų reikiamą angliavandenių, riebalų, baltymų, visų vitaminų bei mineralų kiekį. Tinkamas maistas vaikams ir jaunuoliams yra būtinas gerai sveikatai, augimui ir reikiamam fiziniam aktyvumui palaikyti.

Vasario 26 d. Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus  gimnazijoje vyko vaikų sveikatai palankios mitybos mokymai. Užsiėmimus vedė mitybos specialistė, lektorė, tinklapio „Gydanti lėkštė“ įkūrėja Ingrida Kuprevičiūtė. Mokymų tikslas atkreipti mokinių dėmesį, kokia turėtų būti sveikatai palanki mityba.

Mokymų metu 7b kl. mokiniai buvo supažindinti su antsvorio, nutukimo, odos ir virškinimo problemomis, kurias sukelia netinkama mityba, pridėtinio cukraus žala organizmui ir jo šaltiniais, kūno simptomais, išduodančiais maistinių medžiagų trūkumą ir kaip juos pašalinti.  Lektorė akcentavo, kad kiekvieno žmogaus  mityba turi būti suderinta su fiziniu aktyvumu, nes tai padės jaustis gerai, žvaliai ir darbingai.

Antroje užsiėmimų dalyje, mokiniai atliko praktines užduotis – gamino sveikatai palankius  užkandžius: datulių sausainius, vaisių ir daržovių kokteilius, jogurto ir uogų desertus, jūros gėrybių ir daržovių sumuštinius. Užbaigę maisto ruošimą visi vaišinosi savo pagamintais skaniais ir sveikais užkandžiais.

Tikimės, kad mokiniai sveikuoliškais skanėstais pakeis jiems įprastus nesveikus užkandžius.